{ LIFESTYLE }
14 Jun 2018
歐陽娜娜宣布暫停演藝工作 9月重返校園讀音樂

年僅17歲嘅台灣星二代歐陽娜娜,近年成為影壇及各大品牌新寵,更成為巴黎時裝週座上客。2013年只有12歲嘅佢考試美國頂尖嘅Curtis Institute of Music,不過讀唔夠2年就決定休學,開始參與拍攝演藝工作,例如有《北京愛情故事》《破風》等高票房電影。不過今日台灣有報導指,歐陽娜娜近期停止接job,原來佢計畫係9月重返校園,並入讀美國波士頓伯克利音樂學院(Berklee College of Music),成為王力宏師妹。







精通大提琴嘅歐陽娜娜,當年以12歲之齡入讀Curtis Institute of Music,唔少人睇好佢可以成為明日之星。不過2014年加入娛樂圈後決定休學,佢呢個決定令少人歐陽娜娜感到可惜,亦因此在網絡上引起不少罵戰。







不過,歐陽娜娜休學後並無放棄音樂,拍攝電影期間仲推出咗個人大提琴專輯及舉辦音樂會。早前歐陽娜娜受訪時曾明確表示,「演員不是我的第一選擇,我一直都在打算重回音樂學院進修,畢竟對我來說音樂才是最重要的。」



Source:Instagram
Text:Alina Wan

KEYWORDS / 歐陽娜娜
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
02 Sep 2018
Load more
 
NOTIFICATION