{ LIFESTYLE }
10 Jul 2018
黎明內地開騷VIP包廂要$27,500 其實好超值?

今年4月榮升做爸爸嘅黎明(Leon),為咗愛女當然要努力賺錢,好似下個月佢就開始舉行內地巡唱,當中8月舉行嘅東莞站,近日就開始賣飛。門票售價由$555至$2,180不等。根據海報上嘅資料,是次演唱會主辦單位與香港某旅行社合作,兩日一夜包埋演唱會門票都只賣$1279,究竟係咪真係咁超值?





見到旅行社網站顯示呢個$1279旅行團,入住東莞五星級酒店,仲有豐富自助餐!相信報得名嘅團友都係想睇Leon,咁門票係咪好前個啲位?咁你就諗多咗喇~因為網站寫到明係包F區嘅位,售價為$425一張,簡單啲黎講係山頂位.....



睇演唱會嘅嘢豐儉由人,「平有平睇,貴有貴睇」。今次演唱會仲特設VIP包廂,不過價錢就要$27,500(我無打錯~)真係$27,500!!但包廂入面可以容納16至22名觀眾,咁平均計返都係$1250一位,都算係幾超值嘅!如果鍾意Leon嘅你地,真係可以考慮一下~





但對fans最大嘅喜訊就係Leon已經入紙申請香港紅館嘅檔期,曾經舉行戶外演唱會嘅Leon有意2019年回歸紅館,始終在戶外開唱,成本及風險較大,為求穩陣最終都揀選紅館。到時又會掀起一陣撲飛熱潮!



Source:Facebook
Text:Alina Wan

KEYWORDS / 黎明
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION